taurusLogo

Novosti

Nazad
Uspješno završena V emisija obveznica MKD "Taurus"

Obveznice Mikrokreditnog društva (MKD) "Taurus", u vrijednosti dva miliona KM sa kamatnom stopom od 6,7 odsto na godišnjem nivou, prodate su danas.

Da je uspostavljen trend rasta interesovanja za kupovinu ovih hartija od vrijednosti, pokazuje činjenica da je tražnja bila veća od ponude, te je prvi put na Banjalučkoj berzi kompletna emisija realizovana u momentu otvaranja tržišta. Podsjećamo da je prethodna emisija obveznica istog emitenta, u martu 2023. godine, realizovana za manje od osam minuta od otvaranja tržišta.

"Prodaja obveznica nije samo finansijska transakcija, ona je katalizator ekonomske ekspanzije i razvoja našeg mikrokreditnog društva" izjavio je za naš portal Milorad Despotović, direktor MKD "Taurus". Takođe navodi i da će se sredstvima iz ove emisije obveznica MKD "Taurus" još bolje etablirati na mikrokreditnom tržištu Republike Srpske, a sa druge strane ciljano su omogućili građanima da dobiju atraktivnu kamatnu stopu koja je daleko veća u odnosu na trenutne kamate na štednju i depozite u bankama.

Ovakav vid trgovine hartijama od vrijednosti je temelj finansijskog svijeta, premošćavajući jaz između izdavalaca koji trebaju kapital i investitora koji traže investicije koje donose zadovoljavajući prinos. Današnjom transakcijom, investitori su potvrdili da imaju povjerenje, te prepoznaju rast i razvoj MKD "Taurus" koji je u posljednjih godinu dana zabilježio rast vrijednosti portfelja za čak 127 odsto. Inače, u promjenjivom svijetu finansija, prodaja obveznica se izdvaja kao jedan od osnovnih načina da države, institucije i kompanije obezbijede (dodatni) kapital. Obveznice kao hartije od vrijednosti igraju ključnu ulogu u ekonomskom rastu, razvoju i finansijskoj stabilnosti.

Izvor: Nezavisne novine

Kako?

Kako do kredita?
Kreditni proizvodi

Kreditni proizvodi
Zahtjev za kredit

Zahtjev za kredit
Posaljite upit

Pošaljite upit
Kreditni kalkulator

Kreditni kalkulator